POM mangas

POM mangas, tai šio torto pavadinimo trumpinys. Kuomet kreipiuosi į jį tikruoju vardu, sakau nuostabiausias, mylimiausias mangų – pasiflorų tortas. Šis tortas subtilios simbiozės pavyzdys – jame nepriekaištingai dera egzotika ir tradicija. Tradicija yra visų mano gaminamų tortų pagrindas. Egzotika ir improvizacija yra tortų prieskonis.

Ingridientai
6-7

Pagaminimo trukmė
120 min

Ingredientai

  • Kiaušinis – 6
  • Miltai – 300g
  • Mango džemas
  • Kepimo milteliai

Paruošimo eiga

Pamatas ir sutvirtinimo elementai. Taigi viskas prasideda nuo jo – pagrindo. Galime jį vadinti torto pamatu, statomu iš naminių sausainių trupinių sumaišytų su sviestu, kuriuo dengiame norimą formą apytiksliai puse centimetro storio. Dedame poilsiui į šaldytuvą. Šiam septynių aukštų (sluoksnių) statiniui prireiks dar vienos tvirtinančios konstrukcijos – biskvito. Jį kepame iš miltų, cukraus, kiaušinių ir šiek tiek krakmolo, kuris suteikia lengvumo ir purumo. Jau senokai kepiniuose nenaudoju kepimo miltelių. Sausainius poravome su sviestu, o biskvitą reikia įmirkyti mangų tyre. Tik ja. Nieko
daugiau.

Traškutis. Man patinka kontrastai, todėl biskvito purumą ir kremo bei želė švelnumą paįvairina baltojo šokolado ir liofilizuotų uogų traškutis. Šis sluoksnis įsitaiso tarp sausainių pamato ir biskvito.

Gaivioji kreminė dalis. Čia kalbėsime apie ketvertuką: kremą, želė, vėl kremą ir pasiflorų su kauliukais bei mangų tyrės mišiniu. Kadangi želė turi praleisti dalį savo gyvenimo šaldytuve, ją rekomenduoju daryti pirmiausia. Tai atskiras statinio aukštas, daromas iš mango bei pasiflorų tyrės ir želatino. Tradiciniu požiūriu darome ją apvalią , kaip ir tortas, egzotiniu požiūriu – kokią tik širdis geidžia. Kremas užima didžiausią gaminio dalį. Dalies dedamosios dalys yra: varškės sūrelis, sumaišytas su mango pasiflorų tyre, želatinas ir bezė. Kas tai? Tai puri balta masė, gaunama iš
kruopščiai plakamų baltymų, kuriuos užpilame karštu sirupu. Paruošta egzotinio skonio varškė bei bezė yra sumaišomi su grietinėle. Jokiu, jokiu būdu neperplakta.

Stogas. Šis tortas nusipelno karūnos. Ne bet kokios, o su kauliukais. Taip, viršutinį sluoksnį gaminame iš mango bei pasiflorų su kauliukais tyrių, į kurias įmaišomas cukraus bei pektino mišinys. Tam, kad pektinas „nesušoktų“ į cemento kietumo masę. Visgi statome tortą! Statinio aukštai: sausainių pamatas, balto šokolado ir liofilizuotų uogų traškutis, įmirkytas biskvitas, kremas, želė, kremas, tyrės su pasiflorų kauliukais.

Mažos gudrybės: negalima perplakti grietinėlės, pektiną būtina maišyti su cukrumi, ingredientai turi būti kambario temperatūros.

Patiko? Pasidalink

Gaminti daugiau?

Pom laiškai

Prenumeruokite ir gaukite - 10% nuolaida!

Pom Laiškai

Prenumeruokite ir gaukite
- 10% nuolaida!

Forma receptams?

Turite užslėptų, laiko patikrintų savo receptų? Norėtumete pasidalinti? Pasidalinkite su mumis.

Pom

Dėkojame!

Kad sutikote prenumeruoti mūsų naujienlaiškį ir gauti 10% nuolaidą.

Jūsų nuolaidos kodas: -10PomDraugyste

Dydžių rekomendacijos

Ø 14 cm - 4/6 asmenims
Ø 16 cm - 4/6 asmenims
Ø 24 cm - 10/12 asmenims